Снимка: Istock
fallback

Бракът е съпътстван от хубави и трудни моменти. Без значение дали имаме повод за радост или ситуация за разрешаване, те изпитват и двата партньора в един брак. Дали са подкрепящи се, дали не си завиждат, дали не липсва лоялност от страна на единия и т. н.

В следващите редове споделяме 10 ценни съвета за щастлив брак от специалисти по връзките.

1. Бъдете добри един към друг всеки ден – Състрадание, разбиране, уважение и съпричастност. Ако не използвате някое от тях, то бракът ви няма как да е щастлив.

2. В споровете бъдете уважителни един към друг – Без викове, обиди, сарказъм, напомняне за минали случки, манипулации и т. н. Емоциите не бива да бъдат потискани, но е важно да не им позволяваме да действат разрушително за любовта ни.

3. Знайте разликата между критика и оплакване – Критиката е отрицателна оценка на поведението ви или поведението на партньора ви. Докато оплакването е да кажете на другия човек какво искате и от какво имате нужда да продължите напред. Оплакванията са положителни и за бъдещето, а критиката е негативна и за миналото.

4. Избягвайте презрението, обвиняването или засрамването на партньора ви – Това няма да доведе до разрешаване на проблемите, а само до отдалечаването ви един от друг.

Източник: 10 съвета за щастлив брак от специалисти по връзките
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

SS

преди 1 ден

Аз имам много щастлив брак с жена от жълтата раса. Не е необходимо да давате съвети. Покойният ми чичо казваше за мен,Търколило се гърнето и си намерило похлупака чак в Югоизточна Азия.

3

Анонимен

преди 1 ден

Най-щастливия брак е този, който не е сключен. Има една мъдра мисъл: ако искаш да си щастлив 1 ден - напий се. Ако искаш да си щастлив за 1 година - ожени се, ако искаш да си щастлив цял живот - отгледай си своя градина/двор. За жалост в моята градина се вихри съсобственика й и реже на поразия и разсажда и любимите ми растения, които са били там години на ред и са ме радвали с цветовете си, умиррат. Та за какво щастие можем да говорим изобщо?

2

Анонимен

преди 1 ден

Я мойта я ползвам за перачка, гладачка, миячка и готвачка. За всичко останало има колежки и приятелки

fallback