Снимка: iStock

Още една лунна фаза е пред нас, тъй като пълнолунието за този месец ще достигне своя пик на 18 септември в ранни зори, осветявайки нощното небе. Въпреки това, тази конкретна пълна луна – наречена Жетварска луна – ще има по-малко блясък в сравнение с тези в миналото, тъй като ще бъде полузасенчена, което означава, че само малка част от нея ще влезе в тъмната сянка на Земята.

Септемврийското пълнолуние съвпада с частичното затъмнение, което започва на 17 септември в 18:55 ч. Тихоокеанско време и достига пик в 19:44 ч. Тихоокеанско време с продължителност приблизително 246 минути от началото до края. В рамките на това време Луната ще бъде в тъмната сянка на Земята само за 64 минути.

Въпреки притъпения вид на септемврийската Жетварска луна, нейните астрологични аспекти ще се усетят напълно! Лунното затъмнение е в Риби, дванадесетият и последен зодиакален знак на колелото и полярността на Дева.

Тези две зодии са във връзка с нашето физическо и психическо здраве, в допълнение към физическия и духовния свят. Тази двойственост ще ни накара да обърнем повече внимание на практическия свят около себе си, като същевременно ни отвори и към божественото.

Лунните затъмнения са три пъти по-мощни и емоционални от пълнолунията като най-голямата интензивност от това небесно събитие ще се усети към 22 септември.

Възможно е да се почувствате много емоционални в идните дни. Имайте предвид, че някои от най-запомнящите се моменти в живота ни се случват именно близо до слънчеви или лунни затъмнения!

А  какво може да означава пълнолунието през септември за вашия зодиакален знак разберете от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase