Снимка: Istock

Драстичното решение да прекъснете законово партньорството с човека до вас, понякога изглежда като най-добрият вариант и за двама ви. Но дали това наистина е така? Можете ли да спасите брака си? Вижте как в следващите редове:

Организирайте си срещи

Отделяйте време за вечерна среща всяка седмица – дори за да си вземете сладолед или да сготвите заедно нова рецепта. Качественото време заедно е от съществено значение. То означава да отделите време на вашата двойка да излезе и да сподели. Това помага за борба с монотонността, позволява ви да се опознаето по-добре и да се наслаждавате повече на времето си заедно.

Ако имате малко бебе, можете просто да го оставите в количката и да се разходите из търговския център или да посетите местния парк. Продължете да правите нещата, които правехте, когато излизахте. Малките, обмислени жестове могат да помогнат на двойките да се почувстват като младоженци. Опитайте да оставите на партньора си малки любовни бележки, където ще ги намери, направете му кафе сутрин или купете любимата му закуска в магазина за хранителни стоки.

Не се опитвайте да контролирате партньора си

В здравите бракове и двамата партньори имат взаимно уважение един към друг. Това може да означава различни неща за различните двойки, но ето някои основни признаци, които трябва да имате предвид: не се опитвайте да се наблюдавате или контролирате един друг; дайте място на партньора си да бъде човекът, който е; научете се да си сътрудничите при големи решения (като харчене на пари и отглеждане на деца).

Източник: 6 начина да спасите брака си от развод 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase