Снимка: Istock

Изневярата е едно от най-непростимите прегрешения във връзките. Малко са двойките, които успяват да преодолеят изневяра и да продължат напред с отношенията си. Обикновено свързваме изневярата с лоши отношения, липса на любов, търсене на тръпка някъде другаде. Но щастливите двойки също могат да се сблъскат с изневяра.

Има редица случаи, в които партньори в щастливи връзки изневеряват. Те не го правят, защото искат да прекратят отношенията си с настоящия партньор. Причините хора в щастливи връзки да изневеряват могат да са много и различни. Ето пет от тях.

1. Ниско самочувствие.

Може да звучи необичайно, но въпреки щастливите си отношения, хора в хармонични връзки понякога изневеряват заради ниското си самочувствие. Изневярата и изобщо мисълта, че някой друг може да ги харесва или обича повдига самочувствието им и им помага да се почувстват добре. Въпреки че се намират в щастливи връзки, хора с ниска самооценка са склонни да изневерят, само за да погалят егото си.

2. Търсене на допаминов скок.

Когато правиш нещо нередно, което те кара да се почувстваш жив сякаш се впускаш в приключение, допаминът в мозъка скача, подобно на адреналина по време на екстремно преживяване. Това е и една от възможните причини хора в щастливи връзки да поискат да изневерят. Прелюбодейството ги кара да се развълнуват и да получат допаминов скок, който подобрява самочувствието им.

Източник: Защо хората в щастливи връзки изневеряват
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase