Снимка: Istock

Щастлива и дълготрайна връзка, потопена в здравословни отношения е нещо, за което мнозина мечтаят. Със сигурност всички предизвикателства, които отношенията могат да предизвикат между двама души биха били по-лесни за понасяне, ако се намирате в здравословна връзка, в която няма единоборство и стремеж за взимане на надмощие, а цари пълно разбирателство и желание да продължавате заедно напред независимо от всичко.

За да успеете да постигнете това е добре да почерпите опит от двойките, които вече се намират в такава здравословна връзка, която не може да се помрачи от никакви обстоятелства. Вижте 5 неща, които двойките в здравословна връзка никога не правят.

1. Те не бързат с първата си реакция, когато имат спор.

Нали знаете как ви се иска веднага да изкрещите мнението си или да нападнете партньора си в отговор, когато той ви нападне по време на конфликт? Не искате да падате по гръб и бързате да отговорите преди да сте преброили до десет. Е, именно това е нещото, което двойките в здравословни отношения не правят. Важно е да преброите до 10 винаги, когато ви се прииска да кажете нещо, за да си го върнете.

2. Те не съдят връзката си веднага след конфликт, обявявайки я за провалена.

Двойките в здравословни връзки не обявяват капитулация всеки път, когато се изправят пред трудност заедно. Споровете, неразбирателствата, конфликтите, дори задълбочаващите се проблеми не са задължителен повод да си кажете – ето, край. Преди да се предадете и да обявите връзката си за провалена и приключила, замислете се как да оправите конфликтите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase