Снимка: iStock

Умът като бръснач не е присъщ само на младите, нито пък на онези, които поддържат добра физическа форма. Има възрастни хора, които показват умствена ловкост, дори да не могат да направят и една лицева опора. Острият ум е нещо, което може да се скрие зад крехко тяло и набръчкано от годините лице. Но тук става въпрос за това как мислите, а не как изглеждате.

В тази статия ще се потопим в първите 10 признака, че някой, независимо от възрастта му или физическата му форма, има наистина остър ум.

А ето ги и тях:

1. Любопитството никога не избледнява
Ако един човек е любопитен, възрастта и физическата сила не са му чак толкова нужни. Любопитният ум е  това което ни кара да бъдем активни и ангажирани с това, което се случва около нас.
Любопитните хора винаги задават въпроси, жадуват за нови знания и търсят свежи перспективи. Те не са доволни от статуквото. Те са тези, които все още се питат „защо?“

Въпреки възрастта или физическото си състояние, тези хора поддържат умовете си отворени и заинтересувани. Те са ненаситни читатели, нетърпеливи учещи и непрекъснато развиващи се мислители.

Ако видите някой с искрица любопитство в очите, не го подценявайте.

2. Те решават проблеми
Въпреки възрастта му, ако един човек има умения за решаване на проблеми, това говори, че той има остър ум, дори и да е физически крехък. Става въпрос за това да можеш да мислиш логично, да разбиваш проблемите и да намираш решения.

Понякога дори хора, които нямат висше образование, демонстрират по-добро умение да решават сложни проблеми. Всичко опира до това да умееш да си задаваш прости, но проницателни въпроси и да търсиш отговора.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase