Снимка: Istock

Кой е този аромат, чието ухание ви кара да се чувствате изпълнени с усещане за щастие? За някои хора това са цъфналите липа и бъз, за други ароматът на лавандулата. Истината е, че още преди векове, когато се зараждат първите парфюми, хората са знаели, че това което ще се комбинира в онези малки и красиви шишенца оказва определено въздействие върху сетивата и настроението.

Днес ароматите са навсякъде край нас – парфюми, флорални води, тоалетна вода, ароматни свещи, ароматизатори за дома, етерични масла. Всеки ден добавяме върху кожата си любимия парфюм, който е събрал онези аромати, които са ни любими и знаем, че ни карат да се чувстваме добре със себе си, позитивно.

Вижте някои аромати, които са известни със своите ободряващи свойства.

Канела

Пикантният и топъл аромат на канела е като прегръдка за сетивата ви. Има силата да създава усещане за уют, да насърчава чувството за топлина и благополучие и повдига настроението ни.

Свежа мента

Освежаващият аромат на мента е като изблик на нова енергия. Ментата е известна със способността си да стимулира ума и да повишава бдителността. Ароматите на мента във вашия парфюм или под формата на етерично масло, чай, могат да помогнат за подобряване на концентрацията и да подобрят настроението ви, което го прави перфектен аромат за продуктивност и позитивност.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase