Снимка: iStock
fallback

Всеки може да мечтае, но не всеки търси това, което иска. По-често се убеждаваме, че мечтите ни са твърде странни, твърде трудни за изпълнение или направо невъзможни.

Ние се задоволяваме с по-малко, лъжейки себе си, че по-малкото е достатъчно добро. Въпреки това, срещат се личности, които не само създават визия за своя идеален живот, но и действително го осъществяват.

Разберете каква е тяхната тайна и вярвайте, че никога не е късно да тръгнете по техните стъпки!

Ето и кои са 7-те уникални навика на хората, които превръщат мечтите си в реалност според психологията:

1. Тези хора си поставят умни, реални цели

Хората, които постигат мечтите си, имат ясна представа какво искат, както и план за това как да го постигнат. Ако целите ви са неясни, е по-вероятно да загубите мотивация или да се разсеете по пътя.

Например, да приемем, че искате да подобрите финансовото си положение. С поставянето на цел като „трябва  да спечеля повече пари“ вероятно няма да стигне далеч.

Няма спешност, няма краен срок, няма натиск да започнете, камо ли какво точно да следвате като план. Междувременно цел като „да увелича доходите си с 20% през следващите шест месеца“ моментално изглежда по-малко плашеща и по-постижима цел.

Според психологията целите трябва да бъдат конкретни, измерими, постижими, подходящи и ограничени във времето. След като имате целта си, седнете и създайте подробен план, който очертава всяка стъпка, необходима за постигането й.

Той трябва да включва краткосрочни и дългосрочни цели, срокове и етапи за проследяване на напредъка. Този план ще действа като пътна карта, осигурявайки насоки и помагайки ви да приоритизирате ефективно задачите.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Чудесни препоръки

преди 4 месеца

Но хайде да го видя този, който препоръчва, как ще се реализира в страна, където мото на действията на повечето хора е: "Не е важно аз дали съм добре, важното е Вуте да е зле!"

7

Анонимен

преди 4 месеца

Инат инициатва! Имат младост! Триумф на волята!

6

Анонимен

преди 4 месеца

Нашата мрежа за поддръжка е от двама!

fallback