Снимка: iStock

Не искате да се омъжите за емоционално незрял мъж, нали? Проблемът е, че когато носим розовите очила на любовта, е трудно да забележим знаците, че парнтьорът ни демонстрира емоционалната незрялост. В подобни моменти той дори може да ни изглежда дори сладък.

Но ако наистина държите на щастието си в дългосрочен план, трябва да разберете, че връзката с емоционално незрял мъж няма да ви е никак лесна.

А ето и 8 знака, за които да се оглеждате:

1. Той се наранява, когато поставяте граници

Когато кажете „Не“ – дори да имате основателна причина за това, този мъж се държат така, сякаш току-що сте го намушкали в сърцето. Например, ако кажете „Съжалявам, няма да мога да изляза днес с теб, защото имам семеен ангажимент", той ще реагира студено. Ако пък му кажете, че не можете да излезете тази вечер, защото сте твърде уморена, той ще завърти очи и ще каже, че просто се оправдавате.

В крайна сметка според този мъж вие трябва да сте му на разположение, щом заявявате, че го обичате. Що се отнася до него самия, той проявява нарцистични черти и подобно на малко дете, смятат, че светът се върти около него и че половинката му трябва да го възприема за приоритет номер едно в живота си, независимо от всичко.

На емоционално незрелия мъж може също да му липсва емпатия и затова да не знае как да се постави на ваше място. Така че дори и да имате напълно основателна причина да кажете „не“ на неговите искания, той пак ще ви накара да се почувствате зле от това, защото му липсва способността да разбере и сподели чувствата ви.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase