Снимка: Istock

Освен като част от празниците и основна звезда в наздравиците, алкохолът намира приложение и в доста спорните домашни методи за лечение и профилактика. Но можем ли да го използваме и като наш помощник в домакинството? Разбира се! Но тук идва важното уточнение, че това не е обикновен алкохол, а изопропилов алкохол.

В следващите редове ще ви споделим няколко хитринки как можете да го включите към ежедневната си рутина за почистване и с негова помощ да отстраните упорити замърсявания. Ето за какво можете да използвате изопропилов алкохол:

Почистете неръждаема стомана

Отстранете лесно петна от вода, зацапвания и отпечатъци от пръсти от неръждаема стомана, като намокрите микрофибърна кърпа със спирт (изопропилов алкохол) и избършете уредите или мивките с нея. Вашият хладилник, микровълнова печка и врата на съдомиялна машина могат да блестят отново за минути, дори след като децата ви са пипали по тях.

Отстранете замърсяванията от хрома

Следвайте същата процедура за премахване на петна от хромирани предмети и мебелни елементи. Алкохолът ще се изпари, така че няма нужда да изплаквате след избърсване.

Още по темата може да прочетеете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase