Снимка: Istock

Не всяка двойка е романтична и не всеки човек е склонен да бъде романтичен в познатия и добре известен смисъл. Но това не означава, че романтиката не трябва да я има в отношенията. За всяка двойка тя означава различно нещо. За едни може да е тривиалната вечеря на свещи и нежните думи, прошепнати в ухото, докато танцувате на любимата си песен. За други може да е просто да се гушнете на дивана и да гледате филм заедно.

Няма значение какво точно означава романтиката за вас. Едно е сигурно – в каквато и форма да съществува тя помежду ви, трябва да създава усещане за емоционална близост, за сплотеност, да ви кара да искате да продължавате да сте заедно и да бъдете в една компания, макар да мълчите в тишината, без това да ви кара да се чувствате неудобно.

Но понякога романтиката започва да изчезва, а причините за това могат да са различни. Ето 5 от тях.

1. Липса на емоционална интимност.

Ако интимността във връзката ви е предимно физическа, имаща за цел да задоволи сексуалното ви желание, но само толкова, имате проблем с романтиката. Емоционалната близост и интимност са основна градивна частица на връзката, без която тя трудно ще се справи с всички предизвикателства на ежедневна база.

2. Намалено сексуално влечение.

Как бихте могли да сте романтични и привързани един към друг, ако помежду ви няма физическо привличане? Сексуалното ви желание е намаляло, не изпитвате нужда да бъдете физически близки. Това са признаци на изчезнала романтична нагласа във връзката.

3. Повишено напрежение и конфликти.

Трудно е да сте романтично настроени, ако постоянно се карате. Конфликтите и повишеният градус на напрежение между вас показват липса на романтична нагласа.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase