Снимка: Istock

Има различни любовни връзки. Дори и най-щастливите си имат своите проблемни ситуации. Но има едни взаимоотношения, в които мъжът отдавна не е влюбен в жената до него, рядко има тръпка към нея, рядко се показва като кавалер, но въпреки това не напуска връзката.

Защо някои мъже не напускат жените, в които не са влюбени?

Рутината е удобна

Една от причините мъжете да продължават да стоят във взаимоотношения с жени, в които вече не са влюбени е рутината. Идеята за промяна им звучи страшно. Дори любовната искра да е изчезнала, рутината се усеща по-безопасна от неизвестното. Не става дума за любов, а по-скоро за престой в удобна връзка.

Партньорката им е невероятно привлекателна

Физическото привличане определено не убягва на мъжете. Въпреки че може да изневерят на привлекателната си половинка, за тях тя е като трофей. Факторът, че тя изглежда добре, често може да задържи един мъж във връзката, дори вече да не е влюбен. Особено ако жената му създава нужния комфорт.

Натиск от страна на роднини

Всяка връзка е различна, мъжете също се различават. Понякога натискът от родители или роднини да се поддържа връзката или бракът, може да накара един мъж все пак да остане във взаимоотношенията, дори и въпреки това да търси забавление извън тях.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase