Снимка: Istock

Много двойки, които са заедно отдавна или са женени, се потапят в ежедневието, справянето с ангажиментите, сметките, гледането на децата, разделянето на отговорностите и жонглирането измежду многото задължения, с които се сблъскват всеки ден. Така интимността и близостта някак си започват да остават на заден план, а връзката тече като на автопилот.

Неусетно връзката или бракът ви започват да приличат по-скоро на съквартирантско съжителство, отколкото на същинска любовна връзка.

Ако не сте усетили, че сте попаднали в този омагьосан кръг, но все пак се чувствате сякаш сте изгубили интимността в отношенията си, ето кои са признаците, че връзката ви е придобила „съквартирантски“ стил.

1. Липса на физическа интимност.

Трудно може да имате емоционална интимност без физическата ѝ страна. Любовната връзка е съвкупност от двата вида интимност, което ги прави еднакво важни за здравината и устойчивостта на връзката.

2. Отслабена емоционална връзка.

Не само емоционалната интимност е важна. Свързаността ви, желанието ви да сте близо един до друг, да споделяте, да говорите за себе си, а не само за сметките и проблемите е много важно за дълбочината на емоционалната ви връзка. Ако усещате, че сте изгубили тази свързаност, значи сте започнали да се държите повече като съквартиранти, отколкото като партньори.

3. Имате отделни животи.

Един от най-болезнените признаци на „съквартирантски“ стил връзка или брак е, когато и двамата сте започнали да имате отделен свой собствен живот. А единственото, което ви свързва е, че просто живеете под един покрив.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase