Снимка: Istock

Намирането на точния човек в любовта е трудно. Невинаги успяваме да създадем здрава и продължителна връзка, дори да сме привлечени и да обичаме човека, с когото сме в момента. Един от най-големите врагове тук е страхът във всичките му форми.

Хората се страхуват, че партньорът им няма да ги обича истински, когато ги опознае. Страхуват се от лъжата, изневярата, страхуват се да бъдат изоставени. Всички форми на страха могат да бъдат пагубни, защото направляват човек към погрешни избори и подходи в отношенията, които в крайна сметка ги развалят и водят до провал.

Да бъдете в здрава връзка, която да продължи успешно и да устои на предизвикателствата на времето и ситуациите, в които животът ще ви постави е най-щастливото събитие, което може да ви се случи.

И някои двойки успяват да останат заедно завинаги. Как го правят? Ето някои от общите им черти.

Те поемат отговорност за собственото си усъвършенстване

Една обща черта, характерна за двойките, които остават заедно, е че всеки от партньорите във връзката знае, че отговорността да се самоусъвършенства е негова. Когато човек работи върху нещата, които не харесва сам в себе си или нещата, които са трудно преодолими за партньора му, това помага за цялостното човешко, индивидуално и личностно израстване.

Връзките са огледало на самите нас. Какъвто е подходът ни към себе си, такъв е и към половинките ни. Ако не уважаваме себе си, не се развиваме и не се стремим да бъдем по-добра версия на себе си с всеки изминал ден, как очакваме някой да го направи вместо нас?

Те държат на думата си

Спазените обещания, изграждането на доверие, усещането, че можете да разчитате един на друг във всяка ситуация каквото и да се случи е важна предпоставка за това връзката ви да остане завинаги. Спазването на думата показва, че държите на отношението си към партньора и искате той да знае, че сте винаги до него.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase