Снимка: Istock

Емоционалната свързаност е от първостепенно значение за всяка връзка. Независимо колко време сте заедно, ако не сте емоционално интимни, отношенията бързо могат да изгубят смисъла и дълбочината си. Емоционалната интимност е един от ключовете за щастлива, дълготрайна, стабилна и качествена връзка.

Емоционалната интимност обаче може да пострада с течение на времето, особено ако връзката ви е дълга или сте женени от години. Когато растете заедно във връзката си, имате различни преживявания, разговори, възходи, падения, нормално е и отношенията ви да преминават през подобни колебания.

Проблемите, предизвикателствата, трудностите и ежедневието могат да направят така, че емоционалната ви близост и интимност да пострадат. Ако имате проблеми в брака или връзката си, те могат да са една от основните причини да се отдалечите емоционално един от друг.

Как да възстановите емоционалната интимност с партньора си? Ето 10 начина да успеете да се сближите отново и да възстановите връзката си.

1. Доверие

Изградете доверието помежду ви отново. Покажете си, че можете да разчитате един на друг, да бъдете рамо, на което другият да се опре при нужда. Не престъпвайте дадената дума, не нарушавайте обещанията си. Бъдете честни и откровени с партньора си, за да задълбочите доверието помежду си, а оттам и да подплатите емоционалната интимност.

2. Честност

Честността ще ви помогне да имате повече яснота, откритост и близост във връзката или брака. Ако сте изгубили емоционалната си свързаност, честността ще помогне да си я възвърнете.

3. Хумор

Шегите, смехът, доброто настроение са винаги прекрасен начин да се сближите и то не само с партньора си, а с хората в обкръжението си по принцип. Когато се смеете заедно, това сближава и предразполага да споделяте, да общувате по-лесно, по-открито и по-искрено.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase