Снимка: iStock

Колкото и пъти да слушате песен на Тейлър Суифт след раздяла, болката от разбито сърце може да се почувства непоносима. Затварянето на глава от живота ви, като романтична връзка, не е нещо, което някой намира за особено удобно или приятно - независимо дали е човекът, който е решил да сложи край или не. Но без значение колко дълго сте били заедно с бившия ви, и двамата сте решили, в един или друг момент, да бъдете част от историята на другия – и това е нещо, което трябва да помните и цените.

Преживяването на този вид загуба може да отнеме много време, за да преминете през нея, а за някои може да бъде временно пагубно за вашето самочувствие и цялостно благосъстояние. Но не се страхувайте, има начини да преодолеете емоциите и умствените пречки, пред които може да се изправите на крака.

Как да възвърнете самочувствието си след раздяла

1. Позволете си да тъгувате по приключената връзка

Бихте си помислили, че ще бъде по-лесно да се излекувате след всяка следваща раздяла, която преживявате, но всяка ситуация е различна. Каквото и да правите, не вярвайте, че сте се провалили, защото връзката не е потръгнала. Предполага се, че всеки човек, който влиза в живота ви, е там с причина - дали да ви даде урок или да ви помогне да израснете по някакъв начин. Връзките – особено романтичните – могат да предизвикат мислите ви и да ви помогнат да откриете неща за себе си. И позволявайки си да скърбите, вие си давате разрешение да бъдете уязвими и присъстващи в момента.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase