Снимка: Istock

Връзката между майка и дете е неразривна и смело можем да твърдим – вечна. Всекидневното общуване не само подпомага комуникацията помежду ни, но от него децата се учат и придобиват ценни житейски уроци. Как да подобрите връзката помежду си и да подпомогнете развитието на детето си? Ето няколко ценни съвета:

Четете заедно

Писателката Емили Бухвалд казва: „Децата стават читатели в скута на родителите си.“ Осигурете на сина си възможност да научи нови неща, да отиде на чудати места и да си представи по-големи възможности чрез книгите. Освен това, старайте се детето да ви гледа как четете – без значение дали вестник, романи, статии в списания и др.

Научете сина си да планира и да се грижи за себе си

В повечето случаи майката е тази, която управлява домакинството, резервира извънкласни дейности, планира пътувания, грижи се за менюто у дома и др. Многото „дини под една мишница“, които носим у дома, са само малка част от задълженията ни като жени. Най-добрият инструмент по отношение на организацията и управлението е да не забравяте да планирате и да включите в натоварения си график първо себе си, така че да имате енергията и ангажираността, от които се нуждаете за другите. Поставете си за цел и научете и децата си на същото.

Научете сина си на самоконтрол

Научете сина си на сила със самоконтрол. Помогнете му да се научи на това от ранна възраст. Момчетата са активни и имат много възможности да научат какво означава да имаш самоконтрол, а той е безспорно условие за бъдещ успех, както в професионално, така и в лично отношение. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase