Снимка: iStock

Ежедневният стрес от работата е нещо обичайно. Но къде е границата? Въпреки че всеки има трудни дни в офиса, честото справяне с прекомерно количество стрес може да доведе до симптоми на прегаряне или т. нар. бърнаут.

За съжаление стресът на работещия човек нараства през последното десетилетие, като 2023 година беше втората поредна с рекордни нива на стрес. А това може да доведе до прегаряне на работното място. Всъщност над една четвърт от служителите в САЩ казват, че изпитват симптоми на бърнаут понякога, често или винаги.

Ако някога сте изпитвали прегаряне, знаете много добре, че може да се почувствате така, сякаш се борите да задържите главата си над водата, докато в същото време се опитвате да се справите с ниските нива на енергия и високата умора. Или пък може би сте склонни да преминете към емоционално хранене, или да пропускате хранения заради стреса.

Все пак може да е трудно да се разграничи дали имате работа с нещо като депресия или прегаряне поради сходството на симптомите. Ето какво трябва да знаете за бърнаута и как да го разпознаете.

Какво е бърнаут разберете и как да се предпазите от него, разберете от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase