Снимка: Istock

Предателството е едно от най-разочароващите неща, които могат да ни се случат. Можем да бъдем предадени от всеки – роднини, любим човек, колеги, приятели, познати. За предателите няма значение какви са вашите взаимоотношения. Те изпитват завист, имат куп комплекси на личността и единственият начин да се почувстват добре е като предават хората край себе си.

Предателството може да се случи в различни ситуации, в които да се опитат да ви убедят, че всъщност са се опитали да защитят интереса ви, че не са имали избор и т. н.

Кои са знаците, че някой рано или късно ще ви предаде?

1. Предателят е там, само когато му е удобно. В онези моменти, в които се забавлявате заедно, но и в моменти, в които се нуждае от вашия комфорт и подкрепа. Когато обаче вие се нуждаете да ви се помогне, да ви подкрепят, предателят е зает или ви помага, но само на думи. Той не се вълнува от вашите емоции.

2. Започнал е да се държи нехарактерно. Мислили ли сте някога, че познавате някого, но след това той е започнал да прави неща, които никога не бихте очаквали? Докато хората се разкриват по малко всеки ден, внезапните и драстични промени могат да означават, че вашият приятел, колега, съсед, роднина, любовник, се е променил и не е същият човек, който е бил преди. Това определено повишава риска от това да ви предаде в даден момент.

3. Усеща се дистанциране от страна на този човек. Забелязали ли сте някога някой да се отдръпва от вас? Може да е прекратяване на следването ви в социалните медии или измисляне на извинения, за да ви избягват, за да не се чувате, виждате толкова често както преди.

Въпреки че може да има други причини за това, това е голям знак, че въпросната личност е готова да ви предаде. Поставянето на дистанция между вас двамата обикновено означава, че другият е по-малко емоционално близък до вас, което означава, че може да се отдръпне, за да избегне чувството на вина, че ще ви предаде след това. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase