Снимка: Istock

Всеки преживява любовната раздяла по различен начин. На някои хора им трябва време, за да се освободят от минали спомени и емоции, докато други не чакат дълго време и подновяват любовните срещи, флиртовете, с цел да намерят нов партньор. И успяват. Влизат в нови любовни връзки, но колко от тях наистина продължават успешно и щастливо да живеят живота си?

Вижте няколко причини защо създаването на връзка, без да сме си дали нужното време за възстановяване и себеоткриване след раздялата, не е добра идея.

Емоционална уязвимост

След раздяла често ни трябва време, за да подредим емоциите си. Уязвимостта ни е повишена и обикновено това е водеща причина да искаме да влезем скоро след раздяла в нови взаимоотношения, били те и само интимни. От една страна идеята ни се вижда привлекателна, но от друга може само да върне стари спомени за бившия ни партньор.

Примамката на емоционалния комфорт

След раздялата хората често изпитват дълбоко чувство на загуба и самота. Човешката психика естествено жадува за комфорт и връзка в такива моменти. Интимността може за момент да запълни емоционалната празнина. Това е естествен, макар и често заблуден, опит да си възвърнем чувството за нормалност и емоционална сигурност.

Възстановителните връзки не са трайни

Връзките за възстановяване обикновено се характеризират с бързото им формиране след раздяла. Въпреки че могат да осигурят временна утеха, те често произтичат повече от нужда, отколкото от истинска емоционална връзка. Подобни взаимоотношения могат да попречат на хората да се справят напълно с раздялата си, а също така могат да доведат до цикъл на зависимост, при който собственото достойнство и емоционалната стабилност стават свързани с друг човек.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase