Снимка: iStock
fallback

Балеажът е техника за боядисване на косата, която включва нанасянето на цвят директно върху кичура вместо използването на фолио или шапка. Този метод идва направо от Франция, така че е гарантирано лесен, шикозен и изпълнен с артистичност.

При тази техника цветът на косата се нанася на ръка, като обикновено се използва движение, подобно на метене. Целта на балеажа е да създаде естествен и целунат от слънцето вид с по-меки, по-малко забележими линии при повторно израстване на корените.

Кафявият балеаж, естествено, включва създаване на красива комбинация от кафяви тонове в косата. Резултатът е безпроблемен преход между тъмни и светли тонове, което придава естествен целунат от слънцето резултат. Освен че завършеният ефект е прекрасен, прическата, постигната чрез тази техника, е с много ниска поддръжка. Ще трябва да посещавате салона на всеки шест до осем седмици за тонизиране и между 12 и 16 седмици за ретуш на балеажа.

Важно е да посетите фризьор, който има опит в техниката и дори разполага със снимки на резултатите си, за да сте сигурни, че уменията му са истински, а не само на думи. След като седнете на стола, бъдете готови да прекарате между един и три часа в зависимост от дължината и гъстотата на косата ви.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback