Снимка: Istock
fallback

Всички сме чували, че нашите мисли често ни водят в правилната или грешната посока. Определят нагласата ни за текущата ситуация, живота ни като цяло. Ето защо е важно да сме позитивни през повечето време. Но дори и този тип хора могат да попаднат в капана на негативното мислене. Примерите за такова са много – постоянното съмнение в себе си и възможностите си, липса на самочувствие, изпитване на страх, че няма да се справим с нещо, липса на физическа и емоционална енергия, трудност в поддържането на взаимоотношения, песимизъм за всичко и други.

Кои са другите знаци, че може би вие мислите негативно през повечето време?

1. Изпитвате често безпокойство за бъдещи събития. Тревогата за бъдещето е естествена част от живота на всеки човек. Въпреки това, когато това безпокойство се превърне в постоянно състояние на стрес за това, което може да се случи утре, това е ясен знак, че положителното мислене не е вашата основна настройка.

2. Размишлявате върху минали грешки. Колко често мислите за тях и дали размишлявате върху грешките си с цел да се поучите? Или по-скоро се намирате в техния капан, който постоянно ви кара да се чувствате зле, че сте ги допуснали? Фокусирането върху минали грешки може да доведе до изкривена представа за себе си и до убеждение, че тези грешки ви определят като човек.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Първия знак

преди 3 месеца

Е парламента ни за негативно мислене!!!

16

Анонимен

преди 3 месеца

До Анонимен 15 - Обединете двата празника в един. Пригответе хубава софра с качествено вино и подходящи мезета. И когато седнете и си кажете "Наздраве!", ти я изненадай с подарък за св. Валентин. Няма жена, която да остане равнодушна пред такъв мъж. Ще останеш доволен.

15

Анонимен

преди 3 месеца

btw дъсчицата иска да празнуваме някакъв католически празник на Трифон зарезан, какво да направя?

fallback