Снимка: Istock

Всеки има своите трудни моменти в живота. Понякога нашите мисли натежават и правят ситуацията ни да изглежда много по-неразрешима, отколкото е. Когато преживеем неуспех в работата, учението, любовната връзка, диетата и т. н., ние приемаме, че сме се провалили. Не, неуспехите са житейски уроци, не провали.

Когато сме преминали през поредния неуспех, искаме да намерим път, по който да продължим, а позитивните мисли за това колко сме силни са последното нещо, което искаме да чуваме. И все пак, нямаме право да падаме. Затова сред първите стъпки, които ще направим е това да обърнем внимание на здравето си, без да допускаме да се чувстваме добре с помощта на храна и алкохол. Също така е важно да търсим хубавото в малките неща, можем да четем вдъхновяваща литература, да си намерим ментор.

Какви други стъпки помагат за възстановяването след неуспех?

Помислете за опита.

Когато нещо не се получи, а ни се е искало, ни е трудно да мислим за уроците, които ще научим от този процес. Въпреки това, неуспехите са нашата възможност да видим грешките си, да се научим да овладяваме емоциите си в тези моменти, не и да ги игнорираме, просто да не им даваме възможност да ни завладеят. Човек трупа опит не само с успехи, но и когато не ги постига.

Препятствието ви дава силата на перспективата.

Начинът, по който възприемате неуспеха, оформя реакцията ви към него. Ако го гледате като пречка, той се превръща в нещо, което спира вашия прогрес. Но ако го възприемате като част от процеса на достигане на крайната ви цел, тогава може да го възприемете като заобиколен път.

Например загубена работа може да се превърне във възможност да преследвате кариера, която е по-близка до вашите страсти. Една неуспешна връзка може да доведе до личен растеж и по-добро разбиране на това, от което се нуждаете от партньора ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase