Снимка: Istock

Как повдигате духа и мотивацията си в трудни моменти? Спортувате, четете определена литература, намирате си ментор, споделяте с близки...? Когато имаме сложна ситуация, първото, което ни се иска е да споделим. Същото е и с близките ни хора – те търсят нас, когато има какво да разкажат.
Но забравяме, че първият човек, към когото трябва да се обърнем, когото трябва да подкрепим – това сме ние самите.

Можем да кажем окуражаващи думи на приятел, а на себе си? Трудностите бързо се опитват да ни убедят, че негативните мисли са нещо нормално и трябва да са трайни. Всъщност, това от което се нуждаем са утвърждения. Онези положителни мисли, които ни напомнят някои важни неща.

Вижте 7, които да си казвате всеки ден.

1. Аз съм добър човек.

Всеки прави грешки и това може да ви накара да се почувствате зле. Въпреки това, дори когато направите грешка, вие сте добър човек и можете да се научите да се справяте по-добре следващия път. Миналото ви не ви определя и невинните грешки не ви правят лош човек.

2. Фокусирам се върху положителното около мен, за да се чувствам добре в живота.

Без значение през какво преминавате, помислете добре дали все пак има някакъв момент, от който да извадите хубавото. Съзнателното фокусиране върху неща, които ви помагат да отблъснете негативните емоции, може да ви помогне да промените обичайния си мисловен процес.

3. Преодолявам всичко, което ми се изпречи.

Това утвърждение ви напомня, че можете да преминете през всичко и че сте способни да преодолявате препятствията.

4. Прегръщам позитивизма, дори когато не ми харесва как се случват нещата.

Понякога нещата не се случват според плановете ни. Въпреки това, когато прегърнем положителността, ще се научим да се адаптираме и да приемаме неща, които не можем да променим. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase