Снимка: Istock

Всеки ден ни се налага да общуваме с различни хора. Покрай работата, хобитата, връзките, приятелствата и роднинските взаимоотношения, ние общуваме с вече познати за нас личности, но и с нови. С напредването на възрастта човек съвсем естествено филтрира хората край себе си, оставяйки онези, които имат добри намерение към него и не му създават токсична среда. Но как можем да сме сигурни, че хората в живота ни, дори и тези, които смятаме за близки, не ни желаят лошото?

Вижте няколко ясни знака, че някой не е добронамерен към вас.

Неоправдано любопитство

Хората, които не са добронамерени към нас, винаги са извънредно любопитни какво се случва напоследък в живота ни, какво е семейното ни положение, каква заплата получаваме и т. н. Вниманието към вас, което проявяват може да е с цел да споделите ваши слабости, страхове, планове. От друга страна, може би сте забелязали, че са доста пестеливи на информация за себе си.

Често ласкателство

Комплиментите са неестествени, изражението им пресилено, думите не са емоционално подкрепени. Определено ласкателите лесно се отличават, затова е важно да внимаваме с тях. Ласкателят, който не ви желае доброто, може да ви отправи мили думи за работата, за външния ви вид.

Хапливи забележки

Пред вас и ваши колеги, близки, приятели. Или пък зад гърба ви. Злонамерените хора може да са не само наши познати, но и хора от близкия ни кръг. Забележката им може да звучи като шега, но дали е така или просто е лесен начин да ви злепоставят, а те да излязат чисти от опетняването ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase