Снимка: Istock
fallback

Няма как да усетите празнично коледно настроение, ако около вас всичко е обичайното. За да можете да почувствате духа на идващите празници, да се отпуснете и да направите тези дни от годината специални, трябва да промените нещо. А защо да не започнете от дома си? Ако нищо не ви идва наум, от следващите редове можете да почерпите малко вдъхновение. Ето и няколко идеи как да аранжирате стилно жилището и трапезата си за празниците:

Балансирайте неангажиращи и официални елементи

За да можете да вдъхнете на празничните вечери в дома си елегантност, съчетайте „официални“ материали като метали (свещници, държачи за салфетки, прибори) с по-небрежни, тип „провинциален шик“, като например раирана покривка, дървени чинии за вечеря и импровизирана винтидж ваза.

Заложете на монохромния минимализъм

Ако искате да издигнете дома си до нови стилни висини, заложете на монохромното излъчване – което значи да имате един цвят и неговите оттенъци. Ако това е прекалено смело за вас, можете просто да съчетаете няколко бледи тона на сходни нюанси. Тук разбира се избягвайте всичко крещящо и отличаващо се. Смесването на различни метали ще превърне масата ви в звездата на вечерта.

Наслоявайте

Т. нар. „layering“ или „наслояване“ в облеклото е доста предпочитан похват от модните асове. Тук можете да го пренесете и у дома. За целта – декорирайте с предмети с различна височина. Окачете големи снежинки и „изградете“ масата с високи свещници. По стените закачете гирлянди, които напомнят маслинови клонки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 9 месеца

Ракия салата, ракия салата е тва е декорацията.

2

XA XA XA

преди 9 месеца

Нищо не може да украси празничната трапеза, както ... една пиратка в каната червено вино.

1

Анонимен

преди 9 месеца

Без наденици и свинско хич не ми се получава декорацията.

fallback