Снимка: iStock

Най-прекрасното време от годината е изпълнено с радост и празнуване - за повечето от нас. Въпреки това, има много хора, които изпитват противоположния набор от емоции по време на празничния сезон. Ако сте човек, който се опитва да се справи с тежка загуба, трудна семейна динамика, разбито сърце или прекарване на празниците сам, това може да бъде грубо напомняне за това, което пропускате.

Колкото и изолиращо да се чувствате, дори когато сте с хора в празнично настроение, помнете, че не сте сами. Празничните депресии могат да започнат още на 1 ноември за много хора. Но бъдете сигурни, че все още е възможно да се насладите на празничния сезон с помощта на тези шест стратегии за справяне със стреса и тъгата.

Стрес по време на празниците - как да се справите с тъгата

Не се сравнявайте с другите

Сравняването с другите никога не е добра идея - онлайн или в реалния живот. Не забравяйте, че сравнението е крадец на радостта, така че полагането на съзнателно усилие да избегнете подобно нещо, особено по време на празници, ще ви помогне значително. Ако усетите, че се чувствате тъжни или завистливи, че нямате това, което другите имат през този период, отдръпнете се от социалните събирания за няколко дни. Също така може да си дадете почивка от социалните мрежи, което ще се почуства като рестарт на живота ви.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase