Снимка: Istock

Механизмите на влюбването са сложни и до голяма степен неразгадаеми. Понякога могат да са наистина нелогични, защото се влюбваме в хора, които нямат общо с нас, не отвръщат на чувствата ни или не отговарят на критериите, в които смятаме, че вярваме.

Но все пак има фактори, които оказват огромно влияние на това в кого и колко силно ще се влюбим. Въпреки че влюбването е сложен процес с много неизвестни, сред тях можем да отсеем някои предпоставки, които влияят върху емоциите и привличането.

Кои са факторите, определящи в кого ще се влюбим?

Прилика в характерите

Диаметралните противоположности не се привличат. Колкото и широко разпространено да е това схващане, то не работи в дългосрочен план. Ако любовта избухне бурно в началото именно заради противоположностите, които са ви привлекли като полюси на магнит, с течение на времето тези различия ще ви отдалечат.

Ако имате сходство в характерите и темперамента, припокривате се откъм разбирания за живота, имате подобен минал опит, личностните ви черти си приличат, тогава вероятността да се влюбите взаимно е много по-голяма.

Критерии, които се припокриват

Всеки има своите критерии. Когато ги открие и усети у друг човек, автоматично вниманиетому бива привлечено. Ако откриете и усетите това, което търсите в един партньор, вероятността да се породят чувства е голяма.

Вълнение

Когато сте близо до един човек и тази физическа близост предизвиква не само физическо, но и емоционално вълнение, това прави влюбването много по-вероятно. Фактът, че не сте безразлични към присъствието на някого означава, че неговата енергия и излъчване ви влияят.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase