Снимка: Istock

Когато приключим любовна връзка, единият от въпросите, които си задаваме, е дали можем да бъдем приятели с бившия. Всичко зависи от това каква е била връзката ни, раздялата, причината за нея, имаме ли необходимост от това приятелство. Ако се надяваме отново да се съберем, оставайки приятели, тогава идеята не е добра. Приключването на взаимоотношенията винаги е съпроводено с емоции и от двете страни. Нуждаем се от време, в което да се убедим, че ментално и емоционално сме приключили с бившия си партньор.

И все пак, в кои случаи може да си позволите да помислите да си останете приятели?

1. Вие сте необвързана и сексът помежду ви беше страхотен

Истината е, че понякога може да имате ужасна емоционална връзка с бившия си, но пък сексуално да ви е приятно да го правите известно време след края на връзката. Разбира се, това е в случай, че помежду ви няма емоционална връзка, иначе може да се окаже не толкова приятно изживяване за вас или бившия ви.

2. Когато има взаимно разбирателство и подкрепа

Минало е време след вашата раздяла, емоциите вече са отминали, но оказва се, че и двамата имате нужда от емоционална подкрепа, била тя за постигане на успех или друга житейска ситуация. Имате няколко трудни ситуации, които „изискват“ и двамата да останете приятели.

3. Вие сте като брат и сестра

Ако сте имали връзка, в която сексът не е бил фактор, то тогава не би трябвало да имате проблеми да бъдете приятели. В крайна сметка сексуалното привличане е най-голямото разсейване за бившите, които се опитват да бъдат приятели. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase