Снимка: iStock

Редовните упражнения са от решаващо значение за поддържане на добро здраве и дълголетие. Ако сте мъж на възраст над 40 или около 50 години, трябва да забравите за доскорошния си заседнал начин на живот (в случай, че не спортувате редовно) и да започнете да мислите върху това как запазите мускулната си маса, която скоро ще започнете да губите.

Ще ви предложим някои базови и лесни упражнения, перфектни за работещите в офис мъже на около 40 и повече години, които обаче могат да направят голяма разлика не само във визията ви, но и в начина,  по който се чувствате, стига, разбира се, да ги изпълнявате поне три-четири пъти седмично. ​

Вероятно на тази възраст вече се оплаквате и от различни проблеми като болки в гърба, наддаване на тегло около корема, стрии и др. Въпреки това, ако сега се ангажирате с редовен фитнес режим, можете да подобрите не само здравето и дълголетието и, но и визията си, така че да продължите да се чувствате млади и привлекателни.

Най-добре е да залложите на тренировки с професионален треньор (под наблюдение), но ако нямате време да ходите във фитнес зали, винаги можете да започнете да си тренирате у дома, стига да подберете правилните упражнения и да се снабдите с някои фитнес уреди и аксесоари. Включването на нова фитнес рутина в живота ви ще помогне за подобряване на сърдечно-съдовото ви здраве, ще изградите нова сила, ще увеличите гъвкавостта си и ще подобрите общото си благосъстояние.

А кои са най-добри упражнения за мъжете над 40 години можете да разберете от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase