Снимка: iStock
fallback

Здравето на косата ви – колко блестящи, плътни и силни са кичурите ви – може да бъде повлияно от толкова много различни фактори, включително вашата възраст, околна среда и режим на грижа. Но влиянието на вашата диета върху качеството на косата може да е нещо, за което не сте мислили много.

Въпреки това, храните, които ядете или не ядете, могат пряко да повлияят на това колко здрава е косата ви. Ако наскоро сте променили диетата си по някаква причина, като например редовно пътуване, преминаване през продължителен стресов период или сте изправени пред диетични ограничения, може да сте забелязали, че косата ви е пострадала или пък се е възползвала от това.

Според експерти, има пряка връзка между здравето на косата и правилното хранене. Именно затова е важно да внимавате какво включвате в менюто си, както и да не се ограничавате или лишавате от важни за организма и косъма хранителни източници. По-долу ви споделяме какво да ядете, за да постигнете най-здравата си коса досега.

Може ли диетични промени да повлияят на здравето на косата?

Краткият отговор е „Да“, здравето на косата и диетата ви са здраво свързани. С други думи, можете директно да подобрите състоянието на кичурите си, като правите различни избори относно храните, които ядете.

Цялата статия можете да Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 10 месеца

И от чистия протеин , суроватъчен, кашкавал и млечни продукти и др.

3

Анонимен

преди 10 месеца

Когато ядете риба и рибни продукти расте по бързо.

2

АнонимеН

преди 10 месеца

ЗАБРАНЯВА СЕ ПОЛЗВАНЕТО НА ХИНИНОВА ВОДА ОТ ТОВА КОСАТА ЗАПОЧВА ДА КАПЕ СЛЕД НЯКОЛКО СЕДМИЦИ УПОТРЕБА!

fallback