Снимка: Istock

Любовта може да ни накара да се чувстваме прекрасно, на моменти глупаво, или да попаднем на партньор, който да ни манипулира още от самото начало на взаимоотношенията ни. Връзката с него може да се превърне в истински кошмар. Манипулативният партньор обикновено е израснал в семейство, в което е имало неразбирателство между родителите.

Единият може да е използвал свои манипулативни методи, за да постигне желаното. Манипулативният партньор е манипулатор и извън любовта, във взаимоотношенията си с колеги, приятели, роднини.

Кои са признаците, че имате връзка с такава личност? Вижте в следващите редове.

1. Ревност. Понякога хората ревнуват партньора си поради собствената си несигурност. Това е съвсем естествено. Но манипулативният партньор ще използва ревността си, за да контролира другия във връзката.

2. Той никога не се извинява или отказва да го направи. Манипулативният партньор би могъл да се опитва да се извини, без всъщност да съжалява. Ако дори не можете да си спомните кога партньорът ви се е извинил в ситуации, в които не е бил прав, вероятно сте манипулирани от него/нея.

3. Липса на емпатия. Още един знак на манипулация във връзката, за който да внимавате. За партньора ви вашите проблеми и страхове не са важни. Ако има съмнения към него или по друг въпрос, който не го засяга, то той може да се опита да ви вмени вина, да ви каже, че сте луди, че си внушавате.

4. Предимство на местоположението. Ако сте на публично място, сред близки, познати, и се случи лек спор, обърнете внимание дали той наистина иска да спори с вас или по-скоро би направил така, че вие да излезете проблемния човек в случая. Манипулаторите често запазват аргументите си, когато ще останете насаме, за да доминират.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase