Снимка: Istock

Въпреки че сватбеният сезон е към своя край, топлото слънчево време и приятните температури позволяват той да се удължи максимално. Ако сте избрали есента, за да направите своята мечтана сватба реалност, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да изберете идеалното място за това незабравимо събитие:

Започнете търсенето на място отрано

Сватбата е вашето специално събитие и като такова, вие със сигурност ще искате да изберете най-доброто място, което трябва и да докосне сърцето ви. Но ако искате тя да се проведе на желаната локация, не чакайте, а действайте смело. Местата за такива събития обикновено се резервират една година предварително (или дори и повече).

Така че, ако наистина желаете конкретно място или вече имате определена дата за сватба, която не подлежи на обсъждане, започнете търсенето възможно най-скоро. Само имайте предвид, че независимо дали вашата сватба е през зимата, пролетта, лятото или есента, вие трябва да можете да се справите с климатичните особености.

Ако организирате парти на открито, винаги подготвяйте план за извънредни ситуации: добра идея е да имате достъп до вътрешно пространство, шатра или тента – за всеки случай.

Помислете за броя на гостите

Разбира се, че ако планирате сватба, сигурно ще искате да поканите буквално „целия свят“. Но бързо ще видите как това ваше желание се сблъсква с финансовата реалност. Ето защо, когато започнете да търсите място, трябва да имате груба представа колко хора ще присъстват. А на по-късен етап да конкретизирате определената бройка гости. Имайте предвид, че на повечето места ще ви поискат и предварителен аванс, който се базира на броя места.

Обмислете добре пространството – ако имате малко гости и те са настанени в голямо помещение, то може да изглежда празно и да липсва уютна, интимна атмосфера. И обратно – прекалено многото гости „натъпкани“ в малко пространство би било фактор, който може да развали празника ви.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase