Снимка: iStock

Най-бързо пътуващата планета в нашата Слънчева система – Меркурий, преминава през един зодиакален знак на всеки 20-30 дни. Ако се чудите как ще се отрази навлизането ѝ в Стрелец на вашия зодиакален знак, то днес ние ще ви дадем подробности по темата, които ще ви помогнат да се ориентирате в този период.

Приблизително на 10 ноември 2023 г. планетата на комуникацията навлезе в оптимистичния знак на Стрелец. Меркурий е свързан с начина, по който изразяваме себе си, предимно чрез думи и реч. Тази любопитна, но и любознателна планета управлява два променливи знака на зодиака – Дева и Близнаци. Стрелец също е променлива зодия, което го прави също адаптивен и амбициозен знак, в който Меркурий се чувства уютно.

Всички сме чували за ретрограден Меркурий, който период често се наблюдава и разглежда по-обстойно в сравнение с тези периоди на другите планети. Има много причини да обърнете внимание на приказливия Меркурий, който вече е в Стрелец. Сега той придобива философско качество, както и излъчване на самоувереност. Огнените знаци винаги са смели и директни, нещо, което Меркурий може да вдъхнови във всички нас, когато влезе в Стрелец!

Сега, по време на този транзит, е важно да изразяваме нашите мисли, чувства и мечти. Стрелците се управляват от Юпитер, планетата на експанзията и оптимизма. Вероятно няма как да не се чувстваме вдъхновени през това време, особено като се има предвид, че Меркурий ще получи допълнителна доза енергия от Стрелец, когато слънцето влезе в него около 22 ноември.

Въпреки това, Стрелците са известни с неспособността да пестят думите си. Откровеността и арогантността може да са част от навлизането на Меркурий в Стрелец през ноември, поради което може би е добре да помислите, преди да говорите!

А ето и какво означава за вас влизането на Меркурий в Стрелец:

Овен (21 март – 19 април)
 

Рядко се случва да се страхувате да изразите мнението си, Овен. Но помнете колко много ви харесва усещането за одобрение. Не отстъпвайте назад и не намалявайте огъня си, въпреки че Меркурий вече е в Стрелец. Но имайте предвид, че вие имате склонността да бъдете твърде настоятелни и агресивни в комуникацията си понякога. Сливането на енергията на Стрелец с Меркурий може да направи начина ви на общуване още по-заядлив и нахален. Внимавайте да няма обидени!

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase