Снимка: Istock

Със сигурност когато влизате във връзка, бихте искали тя да е завинаги. Пеперудите в стомаха ви казват: "Това е човекът!" и вие няма как да сте по-щастливи. Времето обаче минава, а за добро или зло то има силата да променя хората. Поглеждате в очите на другия и виждате, че там няма и следа от човека, в който се влюбихте. Вие сте изнервени и напрегнати, а той не прави нищо, за да ви успокои или пък подкрепи. Може би е дошло време да се запитате дали партньорът ви е ваш приятел или по-скоро враг.

Кои могат да са признаците за това? Ето някои от тях:

Той не ви позволява да израствате и да се развивате

С течение на времето научавате нови неща за себе си, за живота и вашите мечти. Със сигурност се менят и вашите цели и идеи. Но това, което е важно е да бъдете с човек, който да бъде до вас през всички тези периоди. Някой, който ще ви приема такива, каквито сте и ще насърчава развитието ви. Ако връзката ви обаче е по-скоро токсична, може би вие се чувствате застрашени, несигурни и дори не смеете да се застъпите за себе си и за своите интереси. Недоброжелателният партньор ще ви поставя ултиматуми и ще ви кара да избирате между него и интересите ви.

Чувствате, че губите себе си

Спомняте си как преди да срещнете партньора си, вие имахте мечти, цели и амбиции. Към днешна дата обаче всички ваши усилия са съсредоточени не към личността ви, а към връзката ви. Често пъти може би се улавяте, че дори не се сещате за себе си. Интересува ви само доброто на околните и на семейството ви и по всичко личи, че партньорът ви няма нищо против. Точно обратното – с поведението си той ви показва ясно, че одобрява това. Макар и да мислите, че така трябва да бъде, всъщност това не е така. Умението да съхраните себе си и характера си, ще ви помогне да имате по-хармонична и стабилна връзка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase