Снимка: Istock

Комуникацията е част от взаимоотношенията ни с всеки човек. Въпреки че всеки има своите лоши дни, в които е напрегнат, уморен и с поведението си може да покаже, че не е добър комуникатор, през останалата част от времето съзнателно или не, също можем да допуснем грешки, които да ни направят нежелана компания.

Дали вие сте лош комуникатор? Вижте 10 знака.

1. Прекъсване на събеседника.

Всички го правим и е досадно, когато и другите го правят с нас. Това е неуважително и изпраща посланието, че се интересуваме повече от това, което имаме да кажем, отколкото от това, което трябва да чуем.

2. Липса на зрителен контакт.

Още един признак, издаващ, че някой не е добър в комуникацията. Липсата на зрителен контакт може да показва избягване, разсейване, безпокойство или нервност, липса на интерес, лъжа или несигурност. Всичко това не би се приело добре от отсрещната страна.

3. Неангажиран или негативен език на тялото.

Разговаряме с другите както вербално, така и невербално. Според западни изследвания, ако нашето послание към другите по време на разговор е неясно, то те ще обърнат повече внимание на това, което не казвате. Вашето тяло предава емоция и подсказва дали сте ангажирани в разговора или не.

4. Разсейване.

Това показва неуважение, освен ако самата ситуация не го налага. Той или тя си гледа в мобилния телефон, в телевизора или върши друго, с което показва, че не ви слуша или обратното.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase