Снимка: Istock

Всички хора сме различни и уникални по свой собствен начин. Да бъдеш предпочитана компания, приятел, потенциален партньор за любовна връзка, се дължи на редица фактори. Трудно е да изградим доверие и взаимоотношения с другите. Нужни са ни време, ситуации, за да разкрием себе си или да разкрием другите и да се сближим с тях или пък обратното – да се отдалечим.

Вижте 10 неща, които могат да отдалечат хората от вас.

1. Завиждате на другите. За любовната връзка, успехите в работата, личния живот и т. н. Не мислете, че хората не забелязват завистта. С думи може да излъжете всеки, но не и с изражението на лицето си.

2. Приемате всичко твърде лично. Реакциите на хората към вас са свързани с техните гледни точки, „рани“ и опит в живота. Дали хората ви мислят за невероятен или вярват, че сте най-лошият, отново зависи повече от тях. Приемането лично на нещата ви поставя в ситуация на спорещ, човек, който желае да отвърне, а това може да отблъсне другия.

3. Държите се така, сякаш винаги сте жертва. В любовни взаимоотношения това може да е доста натоварващо за партньора ви. Друго токсично поведение, което като цяло може да отдалечи хората от вас е постоянното оплакване от живота.

4. Обсесивно-негативно мислене. Определено е трудно да бъдеш сред хора, които не искат да се откажат от негативизма. Те отказват да видят положителната страна на живота, не се радват за чуждите успехи и щастие и това може да включва и партньора им.

5. Липса на емоционален самоконтрол. Неспособността да управлявате емоциите си е токсична за всички хора, с които общувате. Дори от незначителни неща сте склонни да направите драма, скандал, да се разплачете, да обвините другите.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase