Снимка: iStock

Пори – всички ги имаме и всички сме били разочаровани от запушването им в даден момент. Може дори да сме се опитвали да намалим появата им с продукт за минимизиране на пори или изсмукване чрез вакуум. Истината е, че няма как да премахнем порите си, но можем да намалим размера им, който се увеличава от запушването.

Запушената пора се причинява от повишен себум – маслата, произведени от кожата – мъртви кожени клетки и мръсотия, която идва от външния свят и грима. И ако смятате, че имате големи пори, те може просто да са запушени и да привличат повече внимание към себе си. Според дерматолози, размерът на порите не се променя завинаги. Помислете за тях като за торбичка за хранителни стоки – когато е празна, тя е стегната и слепена заедно, но когато се напълни, тя се разширява. Същото се случва с порите, когато са запушени.

Така че, ако искате порите ви да изглеждат по-малки, поддържайте ги чисти.

Ето най-безопасните и ефективни начини за това.

Запушени пори – шест начина да ги отпушите1. Салицилова киселина

За да извадите нечистотиите от порите си, имате нужда от най-добрия техен разрушител – салициловата киселина. Почистващите продукти с тази съставка са страхотни, защото тя е бета-хидрокси киселина, която „поразява“ себума и го разгражда. Ако използвате почистващ препарат, оставете го малко по-дълго от обикновено, преди да го изплакнете, за да му дадете допълнително време да подейства.
 

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase