Снимка: iStock
fallback

Ако някога сте заспивали по средата на процедура за лице, унасяйки се докато естетик премахва напрежението от челото ви, значи познавате магията на лицевия масаж. И докато самата процедура предлага невероятно успокояващо действие, то може да донесе и прекрасни ползи за кожата.

Масажът на лицето може да подобри вида на кожата, да освободи напрежението в лицето и да увеличи максимално ефективността на вашите козметични продукти. В крайна сметка имате почти 30 лицеви мускула, които биха могли да се възползват от малко повече грижа и внимание.

И докато масажът на лицето може да се направи професионално в спа център, той може да бъде съвсем спокойно практикуван и у дома, когато сте се настанили удобно на дивана и слушате любимата си релаксираща музика. Хубавото е, че дори не се нуждаете от някакви изискани инструменти, защото вашите чисти ръце могат да свършат чудеса. Все пак има няколко насоки, за които си струва да научите, преди да започнете с лицевия масаж.

Какво е лицев масаж?

Името може да го издава, но лицевият масаж се отнася до плъзгащи движения по лицето и шията, направени с ръце или инструмент като ролер или гуа-ша. Маслата често биват част от процедурата, използвайки се за смазване, за да се позволи на ръцете или инструментите да се плъзгат по-добре по кожата, без да я нараняват. По този начин отпускате и изглаждате мускулите, като заедно с това насърчавате лимфния дренаж и циркулацията на кръвта.

Какви са ползите от лицевия масаж, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Lina

преди 1 година

Вече никой не полага такава базисна грижа за лице - всичко са бузи, брадички тип Аватар с филъри и ботокс.

fallback