Снимка: iStock

Ключът към предпазването и запазването на красив маникюр или педикюр се крие в използването на правилния инструмент в подготвителните етапи, преди да поставите какъвто и да е лак или ноктопластика. Това е моментът, в който използването на стъклена пила за нокти е особено полезно.

Какво е стъклена пила ли? Стъклената пила е точно това, което чувате. Направена е изцяло от стъкло, за разлика от шмиргеловите пили, които сме свикнали да виждаме навсякъде. Стъклената пила за нокти, известна още и като кристална пила, също е за многократна употреба, дълготрайна е и е по-нежна алтернатива на стандартната.

Но има и още нещо, когато става дума за стъклените пили за нокти. Оказва се, че те са тайното оръжие, от което се нуждаете, за да сте сигурни, че маникюрът и/или педикюрът ви остават здрави и красиви възможно най-дълго време.

Каква е разликата между пилите за нокти?

Както вече споменахме, основната разлика между стъклените пили за нокти и останалите на пазара е материалът – първите са направени от стъкло, докато други обикновено са направени от шмиргел или метал. Стъклените пили се описват като екологична алтернатива и може да се разглеждат като шмиргел със супер висока зърненост. Те са по-нежни към ноктите и създават по-малко остатъци от кератин, когато приключите пиленето. Тези пили са и по-лесни за почистване и е по-вероятно да ви помогнат в предотвратяването на напукване.

Цялата статия можете да прочетете в Tialotо.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase