Снимка: Istock

В компанията на хубав хляб и чаша вино, винаги се нуждаем не само от добри приятели, но и от подходящи вкусови комбинации. Винаги има значение с какво започваме нашата вечеря, как посрещаме своите гости. Сирената и ядките винаги са добра идея. Знаем ли обаче кои ядки са най-подходяща компания на любимите ни сирена? Вижте в следващите редове няколко идеи.

Пекан

Може да го срещнете и като „американски орех“. Орехите пекан са чудесни за десерти и не само. Те имат естествена сладост и богат, маслен вкус, което ги прави идеалната компания на почти всяко сирене. Пекан може да сервирате с меката и леко сладникава гауда.

Също така подхожда и на дръзкия вкус на синьото сирене, което има кремообразна и ронлива текстура. Пекан може да хапвате и в комбинация със сирене бри, особено ако ядките преди това са изпечени в мед. Може да изпечете бри с ядки пекан, мед или сладко от люти чушки.

Шамфъстъци

С тях можем да си приготвим песто, да ги добавим към сосове за паста, салати и какво ли още не. Шамфъстъкът е ядка с характер и обича компанията както на пресни сирена, така и на сирена с по-остър вкус. Няма да сбъркате, ако го комбинирате с пармезан.

Това сирене има солени остър профил, който допълва богатия и маслен вкус на шамфъстъка. Ароматите на това сирене добавят дълбочина към ядковия вкус на шамфъстъка. Но ако не разполагате с пармезан, сервирайте ги с фета или кремообразни сирена.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase