Снимка: iStock

Въпреки че кожата на ръцете ни е доста здрава, тя все още е податлива на кожни проблеми като сухота. Често забравяна част от тялото, когато става въпрос за грижа за кожата, ръцете ни заслужават същото внимание като лицето, особено през студеното време. Истината е, че сухата кожа на ръцете не изглежда привлекателно, не е приятна на допир и може да бъде доста болезнена.

Така че, ако сте се сблъсквали със суха и напукана кожа на ръцете и търсите начини за лечение и предотвратяване на проблема, сте попаднали на правилното място. Ще ви разкрием защо ръцете ви изсъхват на първо място, как да лекувате сухотата и какви продукти трябва да включите в ежедневието си.

Защо кожата на ръцете ви е суха?

Има много причини, поради които да се сблъсквате със сухи ръце. Първата е околната среда. Дерматологът Жанет Граф казва, че при ветровит и студен климат липсва влага във въздуха, което води до загуба на влага в кожата.

Следващата често срещана причина е излагането на вода. Прекомерното миене на ръце, готвене, почистване на дома и дълги душове или вани допринася за това ръцете ви да изглеждат и да се усещат толкова сухи. Граф обяснява, че водата и сапунът, особено този със сурови съставки като сулфати, лишават ръцете ви от естествената им мазнина и водят до сухота. Също така трябва да внимавате с прекомерната употреба на определени дезинфектанти за ръце, тъй като те често включват алкохол и могат да лишат кожата ви от хидратация.
 

Разберете как да се избавите от сухите ръце от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase