Снимка: iStock

Остаряването е привилегия, но с възрастта идват неизбежни промени както във вътрешното ни тяло, така и във външния ни вид. По отношение на последното, колкото повече остаряваме, толкова повече разкриваме фини линии, бръчки, слънчеви петна и отпусната кожа. Въпреки това има начини както да забавите часовника, така и да предотвратите изместването му твърде напред, което води до признаци на преждевременно стареене.

Когато тези промени, свързани със стареенето, се появят по-рано, отколкото би трябвало, това се нарича преждевременно стареене. Тези признаци включват обезцветяване, грапава текстура, отпусната кожа, изтъняване и набръчкване.

За да предотвратим преждевременното стареене, е важно да избягваме виновниците, отговорни за намалената структурна цялост на нашата кожа. Някои причини са по-очевидни - като прекарване на твърде много време на слънце без подходяща защита - докато други са много по-подли и прикрити.

7 причини за стареенето, за които може и да не подозирате
 

1. Отказ от слънцезащита, когато е облачно или сте вътре

Обзалагаме се, че сте доста добри в нанасянето на слънцезащитни продукти преди да отидете на плажа или когато планирате да прекарате голяма част от времето си на открито. Но знаете ли всъщност, че слънцезащитният крем в необходим, дори когато сте на закрито или когато времето е мрачно? Слънчевите ултравиолетови лъчи все още проникват през прозорци и облаци и са най-големият виновник за преждевременното стареене.

Увреждането от слънцето е това, което е виновно за повечето от свързаните с възрастта промени в кожата. Това се случва особено често при хора, които имат история на продължително и повтарящо се излагане на ултравиолетово лъчение, особено при тези със светла кожа.

2. Нездравословна храна
 

Важно е да поддържаме телата си здрави отвътре навън, което означава да пием достатъчно вода всеки ден и да ядем храни, които захранват и подхранват нашите органи. Следването на лоша диета е скрита причина за преждевременно стареене. Тук се включва ядене на много преработени храни, натоварение с химикали, както и сладки изделия. Храната е основата на нашето съществуване и е основен начин, по който получаване необходимите вещества за растеж и развитие. Доказано е, че лошите хранителни навици са сред основните причини за преждевременно стареене на кожата.

Какви са другите причини за стареенето, за които може и да не подозирате, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase