Снимка: Istock

Когато пътувате, отсядането в хотелска стая е почти задължително, освен ако не сте решили да осигурите нощувките си по алтернативен начин. Хотелската стая е един от най-предпочитаните начини за настаняване. Когато отседнете в хотел се чувствате сякаш можете да правите всичко в хотелската стая, без това да бъде забелязано от персонала.

Има неща обаче, които не е добре да правите в хотелската си стая не само заради факта, че персоналът на хотела ще разбере, но и от хигиенна гледна точка, а дори от съображения за сигурност.

Кои са нещата, които никога не трябва да правите, когато отсядате в хотелска стая?

Не взимайте халати и чехли от хотелската си стая

Най-добре е да ползвате собствени кърпи и чехли, когато сте на хотел. Предоставените в стаята може да изглеждат чисти, но това не е съвсем сигурно. Освен това не е добра идея да си ги присвоявате, преди да тръгнете от хотела, защото установяването на липсата им може да ви коства пари.

Не оставяйте ценности в куфара

Ако носите ценни предмети и бижута в багажа си, най-добре е да използвате сейф в стаята или на рецепция. Оставянето им в куфара крие риск от изчезването им, което е по-скоро на ваша отговорност, а не на хотела. Ако се случи така, че ценностите ви да изчезнат от багажа, хотелът няма да носи отговорност за това, щом не са съхранявани в сейф.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase