Снимка: iStock

Новолунието за този месец има както астрономическо, така и енергийно значение. Фазата, която бележи началото на всеки лунен цикъл, този път е на 14 септември.

За разлика от появата на пълнолуние – което често може да бъде спираща дъха гледка, особено когато се случват феномени като суперлуната – новолунието се слива с тъмното нощно небе. Това е така, защото Луната е във фаза, която не е осветена от Слънцето. Но въпреки затъмнения си вид, новите луни имат също толкова голямо влияние върху зодиите.

Счита се, че те отварят космическа врата, която преди е била затворена за нас. Новолунието, като цяло, носи нещо свежо и ново в живота ни или ни дава шанса да използваме енергията му, за да изградим нови модели и планове за действие за близко и по-далечно бъдеще.

Септемврийското новолуние в Дева – шестият зодиакален знак на колелото, си има своята специфика. Този земен знак може да сложи именно сега ред в нашето ежедневие, рутини, отговорности и заетост, като цяло.

За да разберете какво може да означава новолунието през септември за вас въз основа на вашия зодиакален знак, прочетете нататък:


Овен (21 март – 19 април)

Това новолуние ще ви накара да поемете повече проекти от вашия работодател. Енергията от тази лунна фаза ще ви направи „доста заети“, но сега е моментът да усъвършенствате своя баланс работа-личен живот. Сега е и моментът да кандидатствате за нова работа, ако искате да си намерите по-добра такава. Би било чудесно да се възползвате и от възможността да подобрите физическото си здраве.

Телец (20 април – 20 май)

Романтиката витае във въздуха около вас, Телци. Това новолуние ще бъде като пламък от желание и любов, независимо дали имате връзка или не. Ако сте необвързани, не забравяйте да общувате повече. Ако сте ангажирани, използвайте това време, за да запалите отново искрата във връзката си. В допълнение към любовта, тази лунна фаза може да повлияе и на други области от живота ви. Ако искате да се занимавате с творчески начинания, хобита или въпроси, свързани с плодовитостта – сега е идеалният момент.

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase