Снимка: iStock

Най-накрая използвате заслужения си отпуск и излизате от града за няколко дни почивка. Багажът е опакован, тоалетите за пътуване са изгладени и сте казали довиждане на колегите. След няколко часа пътуване до желаната дестинация, сте стигнали успешно и сте готови да разгледате забележителностите или да се отпуснете край басейна. Нищо не може да обърка картинката, освен появата на неприятния дискомфорт в стомаха, познат още като подуване.

Подуването по време на пътуване е често срещано явление. От сухия въздух в самолета до дългите часове седене в колата или малко повече чашки розе, храносмилателната ни система лесно може да се разстрои и натовари. Ако страдате от подуване по време на пътуване, знайте, че не сте сами и има много начини да победите проблема.

6 съвета за справяне с подуването по време на пътуване1. Ежедневно движение
 

Един от най-големите виновници за подуване и други храносмилателни проблеми по време на пътуване е заседналият начин на живот. Независимо дали става въпрос за дълго пътуване със самолет, няколко часа в кола или излежаване на плажа, цялото това седене забавя храносмилателния ви тракт. Звучи просто, но най-лесният начин да предотвратите това е като умишлено се движите ежедневно.

По време на пътуване се опитайте да станете, за да се разтегнете и да се разхождате на всеки един до два часа, особено при по-дълги пътувания. Ако се движите с кола, правете почивки, за да разтъпчете краката си, да раздвижите процесите в организма и да осигурите малко въздух на системите. Когато пристигнете на крайната точка, не седете само в хотела, а си организирайте леки преходи или разходки. Ако пък ваканцията ви включва повече часове край морето, може да се разхождате по плажа или дори да се разтягате на пясъка, гледайки към водата.

Цялата статия, четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase