Снимка: Istock

Ако скоро ще навършите 40 или пък вече сте на тази възраст, вероятно в началото сте се чувствали леко уплашени. Много дами, чиято възраст започва с цифрата „4“, смятат, че това е началото на един не толкова забавен период от живота им. Но всъщност може би бариерата е по-скоро чисто психологическа.

Дали имате реални причини да се тревожите, че нищо няма да е както преди? Ами сексът? В следващите редове ще ви споделим какво да очаквате от плътските удоволствия, след като навършите 40. И така:

Ще стигате по-лесно до оргазъм

Според редица твърдения, по-зрелите жени губят способността си да изпитват оргазъм, но според много експерти това е по-скоро мит. Дамите след 40-годишна възраст всъщност могат да изпитат много повече удоволствие от секса. Това се дължи на факта, че много жени достигат по-лесно и по-бързо до върховния момент, тъй като те имат повече самочувствие, опит и изпитват по-голям комфорт от собственото си тяло. Дамите след 40 знаят от какво имат нужда и как да го получат.

Как да станете по-добри в леглото?

Ще се наслаждавате на други форми на интимност

Със сигурност възрастта след 40 ще ви покаже, че сексът и физическата близост са страхотни изживявания, но вие вероятно ще бъдете по-склонни да откривате и други пътища към удоволствието. Ще се научите да се фокусирате върху насладата, която изпитвате от самата връзка с партньора. Прекаленото съсредоточаване само върху самия физически акт може да ви накара да се чувствате разочаровани и неудовлетворени. Освен това, вероятно ще имате повече време и няма да ви се наложи да „препускате“ към оргазма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase