Снимка: Istock

Стресът е част от нашето ежедневие, за жалост. Как реагираме в ситуации на напрежение зависи от много фактори. Понякога успяваме да ги овладеем, друг път сякаш губим контрол над всичко. Вие как се справяте в ситуации на стрес?

Днес споделяме един забавен тест, който ще ви даде отговор на този въпрос. Погледнете главната снимка добре. Какво виждате в нея? Възможните отговори са два. Вижте какво показва онова, което вие сте видели.

Око

Ако в тази снимка първото, което сте разпознали е око, то това означава, че сте склонни да бягате от неочакваното. Когато ситуацията не се развие според вашите очаквания, вие изпитвате стрес. Понякога усещането ви за дискомфорт е толкова силно, че може да ви постави извън контрол, което затруднява и ясната ви преценка.

Проблемите изглеждат непреодолими за вас. Чувствате се безнадеждни и напълно безпомощни и това силно влияе на настроението ви. Стресът бързо повишава раздразнителността ви, лесно се ядосвате и всичко това проектира цялото ви разочарование върху другите и живота. Стресовите ситуации често ви създават напрегната атмосфера както у дома, така и на работното място. Изпитвате трудност да управлявате емоциите си, когато сте в ситуации на напрежение.

Понякога думите изпреварват мислите ви и сте склонни да наранявате другите, дори хора, на които държите.

Когато отново попаднете в ситуация на стрес, направете си кратка разходка, почивка, останете насаме със себе си. Пробвайте дихателни упражнения. Направете няколко бавни вдишвания и издишвания, за да намалите напрежението. Не забравяйте, че до себе си имате хора, които ви подкрепят. Помнете, че сте по-силни отколкото си мислите и можете да се справите успешно с всичко.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase