Снимка: Istock

Може би се питате какво означава да си емпат. Накратко казано, това е човек, който дълбоко преживява емоциите на другите. Той е противоположен на егоиста, но знае, че здравословната доза егоизъм е полезна за личността.

Емпатите могат да се свързват емоционално с другите, като никой друг. Според д-р Judith Orloff, автор на „The Empath’s Survival Guide”, има не само различни видове емпати, но и определени характеристики. Типовете емпати включват емоционални емпати, интуитивни емпати, физически емпати и други.

Дали вие сте емпатична личност, вижте 10 знака.

1. Имате дълбоко чувство за разбиране и не само, че могат да разпознаят фалшивостта у другите, но емпатите усещат и кога някой не се чувства добре емоционално.

2. Вие сте добър слушател и комуникатор. Силно емпатичните хора имат естествената способност да слушат, което позволява на човека, който говори, да се чувства така, сякаш е чут и разбран.

Изберете цвете и вижте какво предизвикателство трябва да преодолеете

3. Претоварвате се на обществени места, като търговски центрове, супермаркети или навсякъде, където се събират маси от хора, могат да бъдат източник на пристъпи на паника или безпокойство поради безбройните усещани емоции.

4. Усещате чуждите емоции, болки, болести и стрес и това донякъде ви натоварва. Това от една страна може да причини трудности при разграничаването на емоциите, принадлежащи на себе си или на друг. Животът може да стане съкрушителен.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase