Снимка: Istock
fallback

Живеем във време на динамика, голям избор от възможности за почти всичко. Всичко това обаче сякаш се е пренесло и в любовните взаимоотношения. Приемаме връзка, партньор за даденост, неглижираме „дребни неща“, като спането в отделни спални, честото излизане по мъжки и по женски и т. н. и си живеем с тях. Опитваме се да не забелязваме, че връзката не ни носи щастие и пълнота или ако вече сме забелязали, не се опитваме да оправим нещата.

Терапията за двойки е някакъв вид решение по пътя към това да разберем какво ще е близкото ни бъдеще с любимия ни човек. Дали има какво да се поправя и сме в моментна криза или е по-добре всеки да си продължи по пътя.

Дали вашата връзка се нуждае от специалист по връзките? Вижте 8 знака.

1. Правите планове, без да мислите един за друг – Независимо дали обмисляте да си намерите нова работа или друго, което засяга лично вас или връзката ви, винаги е важно да го споделите с любимия човек. Но ако умишлено или дори подсъзнателно не желаете партньорът ви да участва в плановете ви, може би е време да посетите специалист по връзките.

5 навика за щастлива връзка според психолози

2. Ако единият партньор смята, че другият е по-отговорен за проблемите във връзката – това може да създаде усещане за презрение, враждебност към него. Прикритото презрение е най-вредното за една връзка. Проявява се както по вербален, така и по невербален начин и може да бъде много разрушително.

3. Спорите по едни и същи теми и не виждате напредък в тази посока – Западни изследвания показват, че тези спорове, сблъсъци и маниери, които оказват негативно влияние върху брака/ връзката, само ще влошат съжителството ви допълнително. Добрата комуникация и разрешаването на проблемите заедно е ключово за щастието на една двойка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

До споко

преди 1 година

Не може да сравняваш времената на баба си с днес. И това е много добре. Прадядо ми е бил седмото дете. Майка му е мислила да го даде на овчари. Най-голямата сестра го е взела да го гледа. Бащата е убит на фронта на Балканската. После е станал свинар. Било е борба за оцеляване. Сега дори ромите нямат борба. Никоя двойка не се събира за да не умре от глад. Хората имат други приоритети. Ти, ако искаш да се връщаш на баба си към времето, само за да държиш жена си покорна, е много жалко. Намери друго

2

преди 1 година

Това не помага. Хората които имат деца са неквалифициран персонал с Дънинг Крюгер синдром. Това че са си пречупили егото залъгани от християните ценности е смешно. Що за ценности, че насилникът има право и задължение да се ожени за жертвата си, като ти ударят шамар си подай и другата буза, но знаем че никой не спазва тези и други християнски абсурди. Баба ми накрая каза че е била глупaчка да се омъжи, дядо ми каза защо го ручахме жабчето. Цял живот работят залудо и накрая са унищожени от ДНК-то.

1

Споко

преди 1 година

Добре, де... Нашите баби и дядовци как можеха да живеят по 5о-60 години заедно, да отгледат в недоимък бащите и майките ни и не ходеха на всякакви семейни диагностики? Просто си счупваха ЕГОТО в името на децата и на Семейството!!! И вярваха в християнските ценности!! Като се разгради семейната клетка с ЛГБТ и прочие ***, ходи обяснавай какво е семейство, какво е Бог и дотам се докарахме от Безбожност!!!

fallback